MENIU

VIDEO Acuzații grave de ABUZ și HĂRȚUIRE la Teatrul de Balet din Constanța. Ministerul Culturii a trimis Corpul de control

Balerini

Este scandal de amploare la Teatrul de Balet din Constanța. Balerinii români și străini care lucrează aici își acuză șefii de hărțuire și au depus mai multe plângeri penale. Aceștia susțin că sunt umiliți, loviti și chiar hărțuiți sexual de coregraf. Cazul a ajuns și în atenția Ministrului Culturii, care a trimis Corpul de control, relatează Realitatea PLUS. 

Mai mulți angajați ai Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța au depus plângeri la poliție în ultima vreme după ce, spun ei, abuzurile în instituție s-au ținut lanț. Acuzațiile merg spre coregraful Horațiu Cherecheș, dar și spre soția acestuia. Femeia este acuzată că, în calitate de director al companiei de balet, acoperă comportamentul soțului.

"A fost un soc pentru mine avand 18 ani, primul meu contract nu am rectionat am zis bun poate se linistesc lucrurile. dupa ce nu am cedat, lucrurile au devenit din ce in e mai rau, sa ,ma scoata din spectacole. mi a spus in fata tuturor daca nu erai atat de grasa vaca dracu as fi putut sa te puyn in costuim sa dansezi", afirmă balerina Ana Van Hallen. 

"M-am trezit lovit, izbit cu spatele de masa de machiaj motivul fiind că i-am stricat spectacolul că am purtat masca sanitară în timpul spectacolului dumnealui", povestește Ștefan Răuț, balerin.

"Tot timpul a fost agresiv verbal, fizic. Și eu am fost chemată la el acasă, i-am refuzat aceste avansuri. În sala de balet mi-a spius să ies afară, m-a luat de mână, m-a azvârlit afară, m-a împoins de piept ...atunci m-am speriat și l-am împins. Vreau să zic că nimeni din sală nu a sărit. Tuturor le este frică", spune ;i balerina Petronela Serea.

De cealaltă parte, directoarea teatrului de balet și soțul acesteia susțin că acuzațiile sunt, de fapt, "niște minciuni" venite de la balerini, care nu au primit roluri din cauza slabei performanțe.

"Le consider mincinoase, calomnioase, cu atingere la persoana mea, la activitatea profesională", a declarat coregraful Horațiu Cherecheș.

"Acuzațiile care mi se aduc mie sunt foarte ușor de demontat. Nu există comportanent agresiv în sala de balet. Nu există așa ceva", afirmă Monica Cherecheș, directoarea Companiei de Balet. 

A fost deschisă o anchetă în acest caz, iar Corpul de control al Ministerului Culturii a mers deja în control la Teatrul de balet. Între timp, și reprezentanții Inspecției Muncii s-au autosesizat și vor face verificări.