MENIU

VIDEO A început vaccinarea seniorilor din azile împotriva COVID-19. Pregătirile din Sectorul 4, anunțate de primarul Daniel Băluță

vaccinare anti COVID-19

A început vaccinarea anticovid a bătrânilor din aziluri! Echipe mobile se deplasează în aceste centre și îi imunizează pe doritori. În sectorul 4, spre exemplu, primii 40 de seniori au fost, vineri, vaccinați, relatează Realitatea PLUS. Imunizarea acestora va continua și în weekend, iar de luni, și restul categoriilor incluse în etapa a doua de vaccinare se vor putea prezenta la centrele de vaccinare pentru administrarea serului.

 

Vaccinarea seniorilor din centrele medico-sociale a debutat în această dimineață în toată țara. În sectorul 4 s-a început cu un azil în care sunt cazați 60 de oameni. 40 au ales să se vaccineze acum.

„Ma voi duce personal pentru a discuta si cu ceilalti oameni de acolo tocmai pentru a le explica cât de important pentru ei si pentru familiile lor si pentru cei cu care interacționeaza este acest moment al vaccinarii”, a declarat, vineri, primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță.

În total, în sectorul 4,57% dintre cei din azile acceptă vaccinarea. Între timp se fac pregătiri pentru deschiderea centrelor la care să vină restul persoanelor incluse în etapa a doua- bolnavii cronici, dascălii și alți angajați din domenii esențiale.

„Sunt convins ca vom avea personalul medical necesar ca sa vaccinam cu cate vaccinuri vor exista”, a mai spus primarul Daniel Băluță, anunțând că se va asigura și transportul la centrele de vaccinare pentru cei care nu se pot deplasa: „Avem si acest serviciu pe care il vom oferi oamenilor aflati in imposibilitatea de a veni la centru”.

În total, în Sectorul 4 vor fi amenajate 29 de centre de vaccinare.