MENIU

Victor Ponta, în doliu! Cumnatul fostului premier s-a stins din viață: cine este Iulian Herțanu

Victor Ponta/ Arhivă foto

Omul de afaceri Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, a încetat din viață, în noaptea de luni spre marți, la Spitalul din Iași. Din primele informații, acesta ar fi suferit un infarct.

În ultima perioadă, omul de afaceri ar fi acuzat o stare de oboseală, iar în noaptea de luni spre marți acestuia i s-a făcut rău, scrie Romania.FM.

Medicii sosiți de urgență la locuința acestuia i-au aplicat manevrele de resuscitarea. Pentru că acestea s-au dovedit a fi ineficiente, bărbatul a fost transportat la spital, acolo unde însă a fost declarat decesul. 

De-a lungul timpului, cumnatul lui Victor Ponta s-a aflat in vizorul DNA. In 2015, spre exemplu, una dintre firmele controlate de acesta alaturi de sotia sa, sora fostului premier, a fost perchezitionata de procurorii anticoruptie, intr-un dosar de frauda cu fonduri europene. Potrivit unor surse, deturnarea de fonduri s-ar fi ridica la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adauga și un prejudiciu de 2,5 milioane de lei din evaziune fiscala. Proiectul fraudat ar fi vizat lucrarile de canalizare în orasul Comarnic, potrivit Realitatea PLUS.

Iulian Hertanu a avut, de altfle, numeroase contracte controversate cu statul, despre care presa a relatat in ultimii ani.

O investigatie a jurnalistilor de la Romania Libera impreuna cu Rise Project din 2012 a aratat ca una dintre firmele cumnatului lui Victor Ponta a incheiat un contract de 50 de milioane de lei cu statul, alaturi de o companie apropiata de fostul presedinte Traian Basescu. Acest lucru s-a intamplat chiar in timpul protestelor la adresa Guvernului Boc din ianuarie 2012, potrivit Ziare.com.