MENIU

Victor Ponta, desfiinţat în Pravda: "Ce scrie pe etichetă nu se potriveşte cu ce e în interior"

<p>Victor Ponta, desfiinţat &icirc;n Pravda</p>

Ediţia de limba engleză a jurnalului rusesc Pravda publică un editorial extrem de critic la adresa premierului Victor Ponta. Editorialul, semnat de directorul Institutului pentru Democraţie de la Washington, vorbeşte în termeni duri despre aşteptările şi dezamăgirile aduse de liderul social-democrat.

"Anul trecut, atitudinea lui Ponta sugera puternic că ar putea fi persoana potrivită să-şi ridice ţara la rangul unui tigru în Balcani. Părea dornic să aplice acele reforme critice pentru progresul economic al ţării. [...] Angajamentul său retoric a atras public atât în ţară, cât şi în străinătate. Dar până acum acţiunile lui Ponta nu s-au ridicat la nivelul declaraţiilor." remarcă dezamăgit Patrick Basham, autorul articolului din Pravda.

Într-o caracterizare ce duce cu gândul la zicala "afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul", acelaşi analist scrie că: "De acum, este evident că pentru produsul Ponta ceea ce scrie pe etichetă nu se potriveşte cu ceea ce este în interior."

La fel de dezamăgitoare pentru autorul articolului sunt şi pretenţiile lui Victor Ponta de a se considera urmaşul premierul britanic Tony Blair în Balcani.

"În 2013, situaţia sugera că protejatul lui Blair ar putea să-l depăşească şi în calităţile de lider şi în victoriile politice. Un an mai târziu, pe coridoarele puterii de la Bucureşti se vede că Ponta a ales calea de modă veche, ghidându-se după principiul Guvernul ştie mai bine. Concluzia este că mandatul lui Ponta poate fi descris drept o oportunitate pierdută a României de a se relansa economic şi politic în secolul 21."