MENIU

Victor Orban îl apără pe Vladimir Putin: Ungaria cere ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

Victor Orban

Ungaria sare din nou în apărarea Rusiei și cere încetarea sancțiunilor împotriva Kremlinului. Premierul maghiar, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, spune că pentru acest lucru este nevoie de „cineva suficient de curajos, cu bicepși puternici”. Contrar cererii liderului de la Budapesta, instituțiile europene susțin noi sancțiuni, la aproape un an de la invazia Rusiei în Ucraina. 

Viktor Orban, unul dintre cei mai ultranaționaliști lideri europeni, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, vrea încetarea sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei.

„A venit momentul în care ar trebui să vină cineva care este suficient de curajos şi care are bicepși puternici şi este lat în spate ca să spună că am făcut lucrurile prost”, a declarat Viktor Orban.

Premierul maghiar spune că acest lucru ar reduce la jumătate inflația în Europa. Reacția vine la doar câteva zi după ce Orban cerea un armistițiu de pace.

„Sper din suflet ca europa sa nu se bage in treaba asta pana in gat. Ungaria a reusit sa stea deoparte complet de toate astea. Si am reusit sa facem asta in ciuda presiunii internationale. Punctul notru de vedere este ca trebuie semna un armistitiu imediat. Trebune sa avem de indata negocieri de pasi si trebuie sa gasim pacea”, a declarat Victor Orban.

Pe de altă parte, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea noi sancțiuni pentru Kremlin.

URSULA VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene: „Trebuie să continuăm să creştem presiunea asupra Rusiei şi vom continua, bineînţeles, sprijinul nostru de neclintit pentru Ucraina”.

Între timp, Rusia încearcă să fenteze sancțiunile impuse de UE folosindu-și propriile tancuri petroliere. Sancţiunile extinse impuse de Uniunea Europeană pentru achiziţia şi transportul de ţiţei rusesc au obligat Rusia să transporte din ce în ce mai mult petrol cu propriile sale tancuri petroliere.

Mai multe articole despre:
ungaria orban sanctiuni putin