MENIU

Vicepremierul Dan Barna pune tunurile pe sporurile bugetarilor: Să ceri bani în plus că lucrezi pe calculator e nejustificat

Vicepremierul Dan Barna (USR Plus) (foto: Profimedia)

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri că nimeni nu este mulțumit de proiectul de buget pe 2021, dar că este singura abordare responsabilă într-un contect economic atât de dificil și imprevizibil. O cale de reducere a cheltuielilor, indicată de Barna, ar fi anularea unor sporuri acordate bugetarilor. 

"Este un buget de care nimeni nu este mulţumit, dar este un buget de responsabilitate, este un buget prin care România trebuie să se reaşeze pe direcţia de repornire economică şi de redresare din criză", a afirmat Barna.

Vicepremierul a exprimat și ideea, susținută de alți colegi de cabinet, că multe sporuri n-ar avea nicio justificare.

"Discuţia cu sporurile va fi şi în Parlament. Evident că le-am identificat. Suntem cu toţii de acord că sporul că lucrezi cu calculatorul ca şi condiţie vătămătoare este un spor care nu mai are nicio justificare. Fiecare dintre noi lucrează în fiecare zi cu calculatorul şi asta nu poate să fie o justificare de a primi un spor suplimentar pentru că eşti expus la condiţii vătămătoare. Este doar un exemplu. (...) Discuţia legată de sporuri va avea loc în Parlament, la Legea salarizării. Vom vedea care va fi decizia Parlamentului", a explicat vicepremierul.

Pe de altă parte, Barna a afirmat că subvenția pentru transportul studenților nu dispare, ci se înjumătățește.

Vicepremierul Dan Barna și alți membri ai guvernului s-au imunizat, miercuri cu cea de-a doua doză de vaccin anti COVID-19, la Spitalul Militar "Carol Davila".

Mai multe articole despre:
dan barna buget austeritate sporuri calculator