MENIU

Vicepremierul Dan Barna: „Nu va fi cazul mulți ani ca PSD să răstoarne guvernul”

Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marți, că se așteaptă motivarea Curții Constituționale în cazul demiterii Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, care a declarat neconstituțională procedura.

„Așteptăm să vedem motivarea CCR, evident va fi respectată. Fie că sunt argumente de procedură sau de fond, diferă alternativele care se deschid. Scrisoarea Comisiei de la Veneția e o solicitare de lămuriri. Avem decizii politice luate la nivelul Parlamentului sau Guvernului care sunt supuse unui control de constituționalitate. Vom vedea care sunt motivele CCR. Dacă sunt elemente de procedură, acestea pot fi corectate, dacă sunt de fond, prin care Avocatul Poporului devine inamovibil, atunci e altceva”, a declarat Dan Barna.

„Planul actualei coaliții și dorința acestui guvern este să rămânem la guvernare, să facem reforme. Avem un protocol agreat după situația cu Vlad Voiculescu. Subiectul nu e de actualitate, nu este în discuție nicio remaniere. Nu va fi cazul mulți ani de-acum încolo ca PSD să răstoarne guvernul”, a mai spus Dan Barna.

Mai multe articole despre:
dan barna ccr