MENIU

Viaţa de mămică: 6 sfaturi „binevoitoare” de care să nu ţii cont

<p>Cum se desfundă corect nasul bebeluşului</p>

Mai ales când eşti la primul copil, toţi prietenii şi rudele se îngrămădesc care mai de care să îţi ofere părerile lor (de obicei nesolicitate!) despre cum ar trebui să-l creşti şi să ai grijă de el. Sigur că puţin ajutor e oricând binevenit – nu se poate să le ştii pe toate, oricât de uimitoare şi neînfricată ai fi. Dar nu uita să te bazezi de fiecare dată pe instinctul tău de mămică şi să treci informaţiile primite de la alţii prin filtrul logicii şi al bunului-simt.

Credeai că „Top 5 cele mai proaste sfaturi primite de părinţi” e strigător la cer? Pregăteşte-te pentru o altă porţie de îndrumări neinspirate, de care să te fereşti cu orice preţ. Şi, dacă mai ai prietene care sunt mămici, trimite-le şi lor articolul, că să nu facă aceste greşeli din lipsă de informare.

1. „Când încep să-i iasă dinţii, freacă-i gingiile cu alcool”

Iată un sfat transmis din generaţie în generaţie, chipurile pentru a calma durerile micuţului tău când începe erupţia dentară. Din fericire, există multe alte trucuri la care poţi apela că să-i reduci puiului tău disconfortul şi să treceţi cu bine de perioada durerilor gingivale. Nu ştii de unde să începi şi ce să încerci mai întâi? Iată 4 remedii testate de mămici şi care chiar funcţionează.

2. „Cum apare copilul, trebuie să scapi de câine sau de pisică”

Nu doar că bebeluşul se va înţelege de minune cu animalul tău de companie, dar îi poate fi chiar benefic să îl aibă alături în primii ani de viaţă. Studiile arată că expunerea micuţilor la animalele de casă le întăreşte imunitatea, scăzându-le şansele de a face alergii la părul de caiine sau de pisică. Dacă ţi-e teamă de modul în care va reacţiona câinele tău la vederea bebeluşului, nu ai motive de îngrijorare.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

 

Mai multe articole despre:
bebeluş mamă sfaturi dinţi imunitate animale de casă