MENIU

Veşti bune pentru părinţi! Legea indemnizaţiilor pentru mame a fost promulgată

Veşti bune pentru părinţi. Legea indemnizaţiilor pentru mame a fost promulgată. Părinţii vor primi lunar 85% din salariu, indiferent dacă stau acasă un an sau doi.

Klaus Iohannis a spus că legea este bună, asteptată şi bine-venită. Preşedintele a ţinut să transmită, însă, o atenţionare atât pentru ministrul Muncii, cât şi pentru premier.

Decizia şefului statului vine la câteva săptămâni după ce deputaţii au dat votul final pentru proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi prin care se stabileşte că indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani. Acum, părinţii aflaţi în concediu de creştere a copilului primesc 85 la sută din salariu, dar nu mai mult de 3.400 de lei, dacă stau acasa un an, şi cel mult 1.200 de lei, dacă stau doi ani.

Potrivit legii promulgate de Iohannis, părinţii care intră în concediu de creştere a copilului vor primi lunar 85 la sută din salariu, indiferent dacă stau acasă un an sau doi. Deputaţii au eliminat plafonul de 3.400 de lei. Proiectul de lege a fost adoptat în urmă cu aproape trei săptămâni de Camera Deputaţilor, ca for decizional. Mărirea indemnizaţiei pentru mame înseamnă o cheltuială anuală de 400 de milioane de lei din buget. Modificările vor intra în vigoare anul acesta, de la 1 iulie.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis legea indemnizaţiilor mame