MENIU

Veşti bune pentru mămici. Se înfiinţează noi creşe de stat

Fără acest document nu-ţi poţi duce copilul la grădiniţă

Proiectul care prevede înfiinţarea a cel puţin o creşă la 15.000 de locuitori, adoptat tacit de deputaţi.

Consiliul local va asigura condiţiile pentru înfiinţarea a cel puţin o creşă la 15.000 de locuitori din zona de competenţă, după cum prevede un proiect de lege adoptat tacit marţi de plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului pentru modificarea Legii 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor, înfiinţarea acestor instituţii se poate face şi prin construirea unor anexe la grădiniţele existente, astfel încât să poată prelua şi copiii de la vârsta de un an.

Conform iniţiativei, cheltuielile privind înfiinţarea creşelor din sistemul public se vor asigura din fonduri proprii, fonduri structurale europene, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite.

Prin iniţiativa legislativă se doreşte impulsionarea mamelor pentru a se întoarce la serviciu, prin facilitarea accesului la înscrierea copiilor la creşă. În acelaşi timp, proiectul vine ca o măsură pentru reintegrarea timpurie în activitatea profesională a femeilor care au născut şi doresc să-şi continue dezvoltarea profesională, susţin iniţiatorii.

Mai multe articole despre:
creşă creşe