MENIU

Vesti bune de la Waze: O funcție foarte populară printre șoferi a fost reactivată

Waze reactivează o funcție accesată de șoferi. Foto: Profimedia

În era digitală, Waze a devenit un instrument indispensabil pentru a face față aglomerației din trafic. Aplicația colectează informații în timp real de pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor și le utilizează pentru a determina cele mai aglomerate zone de pe harta și pentru a oferi soluții alternative pentru a evita traficul.

Recent, dezvoltatorii aplicației au anunțat că vor reactiva o funcție care se bucură de mare popularitate printre șoferi.

În luna septembrie 2023 aplicația renunțase la una din funcțiile de raportare a mașinii de poliție întâlnită în trafic. Atunci, utilizatorii iOS nu mai puteau vedea opțiunea „Cealaltă parte” / „Other side” atunci când vroiau să raporteze mașina de poliție.

Bilanțul rușinos al ministerului lui Grindeanu în anul 2023: Doar 80,5 km de autostradă și drum expres deschiși traficului

Mulți utilizatori au considerat la acea vreme că era un pas uriaș înapoi, șoferii care o foloseau fiind de părere că ar trebui să avem cu toții grijă unii de alții, iar faptul că puteam marca poliția pe cealaltă parte a drumului ajuta în trafic.

Se pare că decizia nu a fost definitivă și a rost remediată după cel mai recent update, asta pentru că la final de 2023 observam că în aplicație a revenit pictograma care avertizează că o mașină de polițe se află pe cealaltă parte a drumului, scrie ProMotor.

Cu un număr tot mai mare de șoferi care se bazează pe Waze pentru o călătorie fără probleme, revigorarea acestei funcții devine o veste binevenită pe piața aplicațiilor mobile.

Baie printre bucăți de gheață, pe lacul Săcălaia. VIDEO cu cei doi români care și-au depășit limitele fizice

Waze este o aplicație de navigație și gestionare a traficului care s-a bucurat de un mare succes și popularitate în rândul șoferilor de pretutindeni. Ceea ce o diferențiază de alte aplicații similare este intervenția comunității de utilizatori, aceasta jucând un rol esențial în actualizarea și furnizarea informațiilor în timp real. Utilizând tehnologia GPS și informațiile primite de la alți șoferi, Waze poate oferi rute alternative, alerte privind radare, accidente și alte evenimente importante din trafic.

 Aplicația permite utilizatorilor să raporteze în timp real evenimente în trafic, precum accidente, radare sau obstacole, contribuind astfel la o comunitate activă și implicată în siguranța rutieră. De asemenea, prin furnizarea informațiilor privind timpul estimat de sosire și calcularea rutelor rapide, Waze devine un aliat de încredere pentru a evita blocajele rutiere și a economisi timp prețios. Cu o bază de utilizatori vastă și implicată, Waze rămâne una dintre cele mai populare și utile aplicații pentru șoferi, promovând siguranța și eficiența în trafic.

Alertă militară. O rachetă rusească a intrat în spațiul aerian al Poloniei. Jens Stoltenberg: „NATO rămâne vigilentă”

 

Mai multe articole despre:
waze aplicatie soferi politie gps