MENIU

RAZII de amploare în TRAFIC. Număr foarte mare de şoferi prinşi băuţi la volan

Razie de amploare în Bucureşti

Polițiștii au întocmit 225 de dosare penale și au aplicat 436 de sancțiuni contravenționale pentru alcool la volan, în urma unei acțiuni desfășurate pe parcursul a două zile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Conform unui comunicat de duminică al Poliţiei Române, vineri şi sâmbătă peste 4.200 de poliţişti de la rutieră şi de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, au acţionat, la nivel naţional, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere, în special a celor provocate de persoane care conduc sub influenţa alcoolului.

Potrivit sursei citate, au fost verificaţi 34.062 de şoferi, fiind făcute 85 de teste pentru depistarea substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. Polițiștii au constatat 519 infracţiuni, din care 225 pentru conducere cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare decât limita legală.

De asemenea, pentru neregulile constate polițiștii au aplicat 10.365 de contravenții la regimul circulației rutiere. Dintre acestea, 436 de sancţiuni au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, pentru care au fost aplicate amenzi de la 765 la 1.700 de lei. Totodată, polițiștii au dispus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 zile.

Una dintre persoanele sancţionate este un bărbat de 43 de ani, din Bucureşti, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost prins de polițiștii din Ilfov la volanului unui autoturism, deşi are permisul de conducere anulat. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai multe articole despre:
soferi alcoolemie amenzi auto