MENIU

Veste proastă pentru cei care-și abandonează rablele, amenzi usturătoare

Veste proastă pentru șoferii care-și abandonează rablele: pentru orice autovehicul care nu a fost radiat, proprietarul va fi obligat să plătească RCA, potrivit unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

„(...) Încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie atunci când vehiculul în cauză este încă înmatriculat într-un stat membru şi poate să fie condus, dar este parcat pe un teren privat, exclusiv din alegerea proprietarului, care nu mai intenţionează să-l conducă”, se arată într-un comunicat de presă trimis de CJUE, scrie zf.ro.

Cei care nu respectă decizia riscă o amendă între 1.000 – 2.000 de lei, dar şi ridicarea certificatului de înmatriculare al maşinii.

În legislația românească există obligativitatea ca proprietarii de autovehicule să plătească asigurarea RCA indiferent dacă mai conduc maşina pe drumurile publice sau nu.

Totuşi, proprietarii de automobile pot cere suspendarea asigurării dacă autovehiculul nu mai poate fi condus din punct de vedere legal, dar în această situație trebuie să predea plăcuţele de înmatriculare.

Mai multe articole despre:
RCA