MENIU

VESTE SENZAŢIONALĂ pentru cei cu CREDITE ÎN EURO. Poţi plăti rate mai mici

Creditele în EURO pot fi schimbate în lei la dobânzi avantajoase

CREDITE LEI. Dacă ai un credit în euro şi îţi plăteşti din greu ratele, acum este momentul în care poţi face o refinanţare foarte avantajoasă. Băncile vor fi obligate să îţi accepte cererea de a-ţi transforma creditul în lei şi poţi obţine o dobândă avantajoasă.

CREDITE LEI. O directivă aflată acum pe masa Parlamentului European ar putea modifica din temelii sistemul de creditare de la noi din ţară.

CREDITE LEI. În viitorul apropiat, băncile de la noi ar putea fi obligate să schimbe în lei toate creditele în valută. Vestea nu este deloc pe placul bancherilor care spun că vor avea pierderi. Cei mai avantajaţi vor fi însă cetăţenii care au avut de suferit până acum de pe urma dobânzilor mari.

CREDITE LEI. Proiectul de lege vizează toate statele membre, care nu au aderat încă la moneda euro, aşa cum este şi ţara noastră. Practic, în baza noului regulament, cei care au contractat credite în monede străine vor putea solicita băncilor schimbarea acestor împrumuturi în moneda naţională.

Clienţii şi în special miile de cetăţeni care şi astăzi plătesc sume colosale pentru dobânzile usturătoare la creditele contractate în franci elveţieni sau euro, vor putea respira uşuraţi.

"O astfel de măsură elimină riscul valutar pentru cei care au luat credite în euro, deci oameni care în esenţă sunt plătiţi în lei dar trebuie să şi plătească ratele în euro, care devin mai scumpe dacă leul se depreciază", spun specialiştii.

Vestea este cu atât mai bună pentru românii cu credite în euro cu cât, pentru prima dată în istoria recentă, costul creditelor ipotecare în lei a scăzut până la acelaşi nivel cu al celor în euro.

Mai multe articole despre:
credite credit credite lei credit euro