MENIU

Veste DEVASTATOARE pentru economie

<p>Ghinionul Rom&acirc;niei: premierul ţării este şi candidat la Cotroceni. A sacrificat investiţiile pentru pomeni şi daruri electorale</p>

Veste DEVASTATOARE pentru economie: Guvernul condus de Victor Ponta a făcut cele mai mai mici investiţii în economie din ultimii 7 ani! Chiar şi în plină criză economică, respectiv în perioada 2009-2010, statul a „pompat” mai mulţi bani în economie decât au fost investiţi în 2014.

Mai mult, economiştii avertizează că taxele introduse de Executiv pentru echilibrarea bugetului au dus la scăderea investiţiilor private, iar acest lucru se simte în evoluţia economiei din prima parte a anului, scrie Gandul.info.

Concret, cheltuielile de capital din primele opt luni ale anului, adică investiţiile directe ale statului, investiţii care nu includ cofinanţările pentru proiecte din fonduri europene, sunt cele mai mici din ultimii şapte ani, atât în cifră absolută, respectiv 6,9 miliarde de lei, cât şi ca pondere în PIB, respectiv 1,1%, reiese din cele mai recente date ale Ministerul Finanţelor Publice.

Investiţiile directe ale statului sunt în acest an la jumătate faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2008 şi cu 44,4% mai mici decât în 2010, an de criză în care România avea un deficit bugetar de 9% din PIB şi o contractare a economiei de 6,6% din PIB. Mai multe...

Mai multe articole despre:
Guvernul României investiţii guvernul Ponta