MENIU

Veste copleșitoare pentru iubitorii muzicii - Tina Turner A MURIT, la vârsta de 83 de ani

Tina Turner

Tina Turner a murit, miercuri, la vârsta de 83 de ani.

Celebra Tina Turner a murit, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință.

Supranumită regina rock and roll, Tina Turner a murit în pace, liniștită, în casa sa din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția, a anunțat purtătorul de cuvânt al artistei.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a adăugat acesta.

 

Tina Turner, bolnavă în ultimii ani

 

Tina Turner a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. După ce a fost diagnosticată cu  cancer intestinal în 2016, a făcut și un transplant de rinichi în 2017. S-a vindecat de cancer după ce i s-a extirpat o parte din intestin.

Cel care i-a salvat viața în urmă cu aproape patru ani a fost chiar soțul său - Erwin Bach, cu care s-a căsătorit oficial în 2013. El a fost cel care i-a donat unul dintre rinichii săi după ce în decembrie 2016 rinichii artistei funcționau în proporție de doar 20 la sută, fiind în stare critică fără un transplant.

 

Tina Turner, explozie pe scena muzicii internaționale în anii 80

 

Tina Turner a bulversat scena muzicii și a scris o pagină de istorie când a revenit solo, la peste 40 de ani. Supranumită regina rock-n-roll-ului, cariera sa solo este cea mai de succes din istoria vedetelor feminine din lumea muzicii.

În vara anului 1981, după trei spectacole la Hotel Ritz, Tina Turner a fost remarcată de Rod Stewart și invitată să facă duet cu el cu piesa „Hot Legs“. A apărut apoi alături de alți grei ai rock-ului. A cântat  în deschiderea concertului Rolling Stones, alături de Mick Jagger, piesa „Honky Tonk Woman“.Iar în decembrie 1983, melodia „Let’s Stay Together“ este deja pe locul 5 în topul britanic. Au urmat aparițiile spectaculoase alături de Bryan Adams, David Bowie sau Eric Clepton.

 

Povestea de iubire cu Erwin Bach

Totul a început în 1985. Atunci l-a întâlnit, în Germania, pe Erwin Bach, director executiv al EMI, casa sa de discuri din Europa. Întâlnirea le-a schimbat viețile amândurora. „A fost dragoste la prima vedere. Avea cel mai frumos chip. Nu putea fi trecut cu vederea. Inima îmi bătea cu putere. Cred că însemna că îmi întâlnisem sufletul pereche. Îmi tremurau mâinile”, a povestit Tina Turner într-un interviu pentru Oprah Winfrey.

Erwin Bach, în vârstă de 30 de ani la acea vreme, iar Tina Turner avea 47 de ani, venise să o ia de la aeroport pentru că urma să susțină un concert în Germania. 

 

În întreaga sa carieră, Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri, a câștigat 12 premii Grammy. 

 
 
Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina s-a născut în 1939 în Brownsville, Tennessee.  A avut o viață grea, fiind abandonată de mama sa de la vârsta de 11. După ce l-a cunoscut pe Ike Turner, a devenit faimoasă în Ike și Tina Turner în anii 70. Cu Ike Turner s-a căsătorit și a cântat timp de 16 ani, până în 1976. Astfel, alături de Ike Turner s-a lansat ca o mare  vedetă pop, cariera și viața sa fiind umbrite însă de coșmarul trăit alături de tatăl copiilor săi. A fost doar începutul ce anunța marea glorie ce a venit odată cu anii 80, de când a strălucit permanent pe scena muzicii pop și rock.
Mai multe articole despre:
tina turner