MENIU

Veste bună pentru medici. Decizia a fost anunţată de Guvern

<p>Avertismentul medicilor: Această boală nu doare, dar te ucide &icirc;n mai puţin de un an!</p>

Executivul a aprobat Hotărârea prin care se pune în aplicare, de la 1 octombrie, Ordonanţa de Urgenţă care a mărit remuneraţia pentru gărzile făcute de cadrele medicale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că a fost aprobată o Hotărâre prin care se permite majorarea cuantumului plăţii gărzilor efectuate de cadrele medicale.

”A fost aprobată o Hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului Sănătăţii, pentru plata gărzilor, astfel, începând cu 1 octombrie plata gărzilor făcute de cadrele medicale va putea fi majorată, aşa cum a stabilit deja Guvernul prin OUG. Astăzi, au fost luate măsurile legislative necesare pentru operaţionalizarea plăţii gărzilor cadrelor medicale la nivelul majorat, prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern. Vor fi creşteri de la 65% la 100% ale cuantumului de plată a gărzilor cadrelor medicale”, a declarat Liviu Iolu, conform news.ro.

Remuneraţiile stabilite pentru gărzile efectuate de medici au crescut în urma unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern. Astfel, un rezident de anul III dintr-o unitate clinică va avea o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii, iar o gardă pe timpul week-endului va fi plătită cu un spor între 50% şi 100%, potrivit ministrului Sănătăţii.

Mai multe articole despre:
medici gărzi bani pentru gărzi gărzile medicilor