MENIU

Veste bună pentru iubitorii de animale. Cosmeticele, testate pe piele printată cu imprimante 3D

<p>Atenţie la cosmetice şi detergenţi! Un alergen periculos, interzis &icirc;n Rom&acirc;nia</p>

O renumită companie de produse cosmetice s-a asociat cu o firmă specializată în biotehnologie, Organovo, pentru a utiliza în etapa de testare a produselor sale fragmente de piele umană care vor fi produse cu ajutorul unei imprimante 3D.

Numele start up-ului Organovo a apărut deja în presa internaţională după ce a anunţat recent că poate să obţină un ficat uman în laborator, cu ajutorul unei imprimante 3D. Aceasta va fi însă prima sa colaborare din domeniul industriei cosmetice şi va fi realizată în parteneriat cu grupului L'Oréal, scrie Mediafax.

L'Oréal cultivă în prezent fragmente de piele umană, pe baza unor ţesuturi donate de pacienţii care suportă operaţii estetice. Grupul francez produce peste 100.000 de mostre de piele umană (cu suprafeţe de 0,5 centimetri pătraţi) în fiecare an, grupate în nouă varietăţi de toate vârstele şi rasele.

Într-un comunicat de presă, în care a explicat avantajele oferite de pielea umană obţinută prin printare 3D, grupul a declarat: "Parteneriatul nostru aduce nu doar un plus de noutate în domeniul metodelor in vitro de evaluare a siguranţei şi performanţei produselor cosmetice, ci şi un plus de potenţial, pentru că domeniul tehnologiei şi al cercetării este nelimitat".

Compania L'Oreal nu mai testează produse pe animale din 2013.

Mai multe articole despre:
imprimante 3D piele umană testare cosmetice