MENIU

Veste bună pentru Halep. A fost eliminată de la Australian Open una dintre pretendentele la locul 1

<p>Svitolina si Wozniacki</p>
Elina Svitolina
<p>Svitolina si Wozniacki</p>

Simona Halep și-ar putea păstra locul 1 WTA chiar dacă nu va câștiga turneul Australian Open. Una dintre pretendentele la supremația mondială în tenisul feminin, Elina Svitolina, a fost eliminată în sferturi.

Cap de serie numărul patru, Elina Svitolina a părăsit Australian Open în sferturi, sportiva din Ucraina fiind învinsă categoric, scor 6-4, 6-0, de Elise Mertens (Belgia, locul 37 WTA).

Mertens s-a impus după un meci care a durat 73 de minute. În vârstă de 22 de ani, Elise s-a calificat în semifinalele competiției la prima participare pe tabloul principal de la Australian Open.

Dacă Simona Halep pierde în sferturi în fața lui Pliskova, atunci cehoaica poate ajunge numărul 1 mondial dacă va câștiga trofeul de la Melbourne. Nu doar Pliskova poate pune în pericol supremația Simonei Halep în tenisul feminin.

Dacă Halep câștigă turneul de la Melbourne, ar rămâne "regină" indiferent de rezultatul celorlalte adversare.

În cazul în care Halep ajunge în finală, va rămâne pe primul loc cu condiția ca Wozniacki să nu câștige trofeul. Dacă se oprește în semifinale, Halep își păstrează primul loc dacă Wozniacki nu ajunge în finală.

Mai multe articole despre:
Simona Halep