MENIU

Veste bombă despre Dragnea, la nici o zi după demiterea lui Dăncilă

Liviu Dragnea primește o veste uriașă de la avocați

Veste mare pentru Liviu Dragnea: fostul șef al PSD ar putea scăpa mai repede de închisoare decât și-a imaginat toată lumea. Motivul: în lumina unei decizii recente a CCR, completurile de 5 judecători de la ICCJ pentru anul 2019, nu ar fi fost constituite legal.

Unul dintre avocații care intră în procesul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, Adrian Toni Neacșu, urmează să depună săptămâna viitoare o contestație în anulare în acest caz.

Este vorba de dosarul în care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu.

Toni Neacșu este apărătorul Olgutei Șefu, fost director executiv adjunct la Protecția Copilului Teleorman, care a fost condamnată la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durată unui termen de încercare de 3 ani, pentru fals intelectual.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, iar unul dintre motivele pentru care poate fi depusă este cel potrivit căruia "instanță nu a fost compusă potrivit legii."

Avocatul a explicat pentru Ziare.com că motivele contestației în anulare sunt legate de modul în care au fost trase la sorți completurile de 5 judecători.

Într-o postare pe Facebook, Toni Neacșu explica întreagă situație și anunța demersul pe care îl va face la Înaltă Curte.

Potrivit acestuia, CCR a stabilit că și hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curți în ce privește completurile de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ și ar fi trebuit publicate în Monitorul Oficial. 

Concluzia e simplă, completurile de 5 judecători de la ICCJ pentru anul 2019, nu sunt constituite în baza legii, caz evident de contestatie in anulare. anunță avocatul.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Viorica Dăncilă