MENIU

Un nou scandal sexual în Poliție: Suspectat de hărţuire, rectorul Academiei de Poliţie a demisionat

Rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza”, Daniel Costel Torje, a anunţat că demisionează pentru "a-şi putea dovedi nevinovăţia" în ancheta privind suspiciunile de hărţuire sexuală. Anunţul vine după ce Corpul de Control al Ministerului de Interne a anunţat că face verificări în acest sens. 

"Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele ”onoare” şi ”demnitate” voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie.

În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu", a precizat, pentru Mediafax, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

Controlul vine după ce rectorul Academiei de Poliţie ar fi fost acuzat de hărţuire sexuală de o studentă, în sesiunea din vara anului 2017, potrivit incisivdeprahova.ro.