MENIU

Vergil Chițac, la Realitatea PLUS: "Nu pot fi de acord ca un polițist să se întâlnească cu un interlop"

Vergil Chițac, la Realitatea PLUS: "Nu pot fi de acord ca un polițist să se întâlnească cu un interlop"

Senatorul PNL Vergil Chițac a declarat în această seară, în cadrul emisiunii “Luptă pentru România” de la Realitatea PLUS, că, în calitatea sa de militar, nu poate fi de acord "ca un polițist să se întâlnească cu un interlop". În plus, liberalul a precizat că partidul din care face parte "dezavuează în totalitate astfel de întâlniri între reprezentanți ai Poliției Române și membri ai clanurilor interlope".

Afirmația lui Chițac vine în contextual informațiilor apărute în media la începutul lunii august, potrivit cărora șeful Poliției Române, Liviu Vasiles ar fi avut o întâlnire de taină cu fratele lui Emi Pian, liderul clanului Dudiuanu ucis într-o răfuială în cadrul unei partide de barbut, în cadrul căreia l-ar fi rugat pe acesta să scoată mai repede din casă trupul neînsflețit al lui Pian, pentru că poliția se face de râs.

“Măsurile în instituțiile militare se iau în urma unei anchete. Această anchetă este în curs de desfășurare. Sunt convins că se vor lua măsuri și că aceste măsuri vor fi foarte dure", a declarat Vergil Chițac.

Conform unor surse judiciare, în noaptea de 8 spre 9 august, șeful Poliției Sector 5 și șeful poliției Capitalei au mers acasă la Elvis Pian, în jurul orei 2:30. Cei doi l-au rugat pe Elvis Pian, fratele interlopului Emi Pian, să meargă cu ei la o biserică, acolo unde acesta era așteptat de șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Vasilescu, efectiv, l-ar fi rugat pe interlop să își scoată fratele mort mai repede din casă pe 9 august, când urma să aibă loc înmormântarea, pentru că poliția se făcea de rușine neluând măsuri de sancționare a interlopilor. 

Despre legăturile ale lui Liviu Vasilescu s-a scris și în trecut. În urmă cu câțiva ani, acesta ar fi participat la întâlniri cu politicieni, șefi din SRI și oameni de afaceri controversați.
Mai multe articole despre:
chitac pnl