MENIU

Verdictul în procesul lui Donald Trump, amânat. Senatorii au cerut audierea unor noi martori

Donald Trump, fost președinte al Statelor Unite

Suspans prelungit în cazul procesului fostului lider american Donald Trump. Deși sâmbătă, în a cincea zi, se aștepta verdictul, acesta a fost amânat ca urmare a votului din Senat pentru audierea unor noi martori. Întârzierea pe o perioadă de timp nedefinită este provocată de procedura complicată, care prevede că audierea fiecărui martor trebuie aprobată prin vot majoritar.

Sâmbătă, la reluarea procesului în Senat, cinci republicani au votat alături de democrați pentru citarea unor martori, potrivit CNN. Postul de televizine a precizat că nu se știe câți martori ar putea fi citați și nici cu cât se va prelungi procedura.

Înaintea acestei schimbări de program, se părea că Senatul va vota sâmbătă fie în favoarea condamnării lui Donald Trump, fie împotrivă.

Procesul a început marțea trecută, după ce Senatul a stabilit că este constituțional ca fostul lider de la Casa Albă să fie judecat pentru rolul său în incidentele violente din 6 ianuarie, când suporteri violenți ai lui Trump au asaltat și au pătruns în clădirea Capitoliului.

Pentru ca fostul președinte să fie găsit vinovat, era nevoie de votul a două treimi dintre senatori.

Mai multe articole despre:
donald trump proces condamnare violente capitoliu