MENIU

Verdict în cazul profesorului care a denigrat familia Ridzi la ora de istorie

Profesorul care a denigrat-o pe Monica Iacob Ridzi la ora de istorie a fost iertat. 

Profesorul din Petroșani care le-a ținut elevilor săi o lecție despre famlia Ridzi, în care a denigrat-o pe Monica Iacob Ridzi a fost „iertat”.

Întreg scandalul a pornit după ce, în luna martie, două eleve de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petroşani au înregistrat şi transmis pe Facebook o oră de istorie. În filmarea realizată în şcoală, profesorul Valentin Stoica le-a povestit copiilor cum ar fi ajuns Monica Iacob Ridzi, fost ministru şi soţia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, la închisoare, scrie zhd.ro

„Când bagi mâna până aici în bani, nu te gândeşti că ai copii mici acasă. Când ştii că ai copil mic acasă te apuci să faci tâmpenii şi umbli cu bani publici şi furi din bani ca să te aresteze ăştia… Eşti tâmpit? Şi după aia urli că ai copii mici? Păi când ai furat n-ai avut copii mici? Ai grijă ce faci că s-ar putea să se întoarcă împotriva ta… Eu sunt sigur, sunt aproape sigur că ea nu e bolnavă. Sunt vrăjeli ca să mai stea prin spitale, să iasă mai repede… Ei sunt foarte bogaţi. Deci Monica provine dintr-o familie destul de bogată. Ea provine dintr-o familie cu rădăcini în Italia. Am înţeles că familia are ceva mătuşi, unchi prin Italia care-s plini de bani, sunt nişte conţi, baroni din ăştia italieni, cu castele… deci nu le plângem noi de milă. Şi Tibi-i momârlan, ce ai văzut vreun momârlan sărac?”, le-a spus dascălul elevilor săi, în timp ce era înregistrat.

Conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida l-a sancţionat pe profesor pentru comportamentul său la ora de curs, cu reducerea salariului cu 5 %, pe o perioadă de 3 luni.  Tribunalul Hunedoara a decis anularea sancţiunilor.