MENIU

Verdict în dosarul Antena Group-RCS&RDS! Voiculescu și fiica sa, câte doi ani de închisoare

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au dat joi sentinţa în dosarul în care Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzaţi de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.  

UPDATE: Magistrații CAB s-a pronunțat în cazul dosarului de șantaj dintre Antena Group și RCS&RDS. 

Astfel, sentința este următoarea:

Dan Voiculescu - 2 ani de închisoare cu executare

Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu - 2 ani de închisoare cu suspendare

Sorin Alexandrescu, fostul șef al Antena Group - 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Șerban Pop, fostul șef al Fiscului - 2 ani de închisoare cu executare.

Antena Group - condamnată la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cazul lui Dan Voiculescu, instanța a dispus ca această pedeapsă de doi ani închisoare să fie contopită cu cea de 10 ani primită anterior în dosarul ICA, rămânând pedeapsa de 10 ani.

La ultimul termen al procesului, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea la închisoare a inculpaţilor din acest dosar - Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Şerban Pop şi George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor să se ţină seama de practica judiciară în materie, respectiv de dosarul în care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani închisoare tot pentru infracţiunea de şantaj prin intermediul unor mijloace mass-media.

În opinia procurorului, instanţa ar trebui să dea în acest caz condamnări mai mari decât cele aplicate în dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba de sume de ordinul milioanelor de euro. 

În ceea ce-l priveşte de Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta să fie contopită cu condamnarea de 10 ani închisoare din dosarul ICA, la care să se adauge un spor de pedeapsă. 

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi şi publicarea deciziei instanţei, precum şi reţinerea formei agravante a infracţiunii de complicitate la şantaj în varianta prevăzută de Legea 78/2008 privind combaterea infracţiunilor de corupţie.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Mai multe articole despre:
Antena Group dosarul