MENIU

Vești importante de la meteo. PROGNOZA pentru zilele următoare

Vești importante de la meteo. PROGNOZA pentru zilele următoare. 

MIERCURI 

În cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est, sud-est şi centru, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în Moldova, Dobrogea şi Transilvania şi mai ales ploi şi lapoviţă în Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia.

În Bucuresti, O...1 grad. Pe parcursul zilei, trecător se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade.

La MUNTE

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, unde mai ales ziua, pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali unde va mai depăşi la rafală 70...80 km/h, spulbera zăpada. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în jurul normelor perioadei.

JOI  vremea se va încălzi, astfel în cea mai mare parte a țării se vor înregistra valori termice peste mediile multianuale. Temperaturile maxime pornesc de la 4-5 grade în depresiuni şi trec de 10 grade în aproape toată ţara până la 15 grade în Bacău. Cerul va fi variabil. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste unde va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse și în rest, în general cu viteze de 40...50 km/h.

În capitală, vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această dată. –3…-1 grad dimineaţa şi 11-12 grade la amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei.

VINERI în sud-vestul și sudul țării vremea va fi caldă pentru începutul lunii martie, iar în rest valorile termice, mai scăzute decât joi, se vor situa în preajma celor normale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, mai ridicate în Câmpia Română, izolat până la 16...17 grade. Cerul va fi temporar noros și vor fi precipitații slabe, mai ales ploi și lapoviță, pe arii restrânse în jumătatea de nord a teritoriului. La munte, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și la cote mai reduse și în regiunile centrale, sudice și estice.

În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru începutul lunii martie. 0…1 grad dimineaţa şi în jur de 15 grade la amiază. 

 

 
 
 
Mai multe articole despre:
meteo prognoza vremea