MENIU

Vaslui: Plângere la Parchet făcută de preşedintele Colegiului Medicilor împotriva unor pacienţi

Mai multe persoane care şi-ar fi întocmit cu superficialitate fişele medicale pentru examenul de permis auto au fost reclamate, luni, la Parchet de către preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău pe motiv că suferă de boli cronice care sunt incompatibile cu condusul autovehiculelor.

Preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău, a făcut plângere penală la Parchetul Vaslui împotriva mai multor persoane care nu ar fi obţinut în condiţii legale fişele medicale necesare la dosarul pentru obţinerea permisului de conducere auto, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În sesizarea făcută la Parchet, medicul Mioara Daşcău susţine că pacienţii reclamaţi figurează în evidenţele sale de medic de familie cu boli cronice, care ar fi incompatibile cu condusul autovehiculelor.

"Ca exemplu, am un bolnav cronic cu cancer în faza de metastază, iar pe fişa medicală făcută la o clinică privată figurează apt de sus până jos. Degeaba mai punem noi, medicii de familie, că aceşti pacienţi sunt suferinzi de vreo boală cronică dacă în final pe fişa medicală apare apt pentru condus autovehicule, cu ştampila şi semnătura clinicii private. Am prezentat procurorului deocamdată trei cazuri concrete şi sperăm ca această practică să înceteze. Suntem convinşi că numărul accidentelor rutiere ar scădea dacă aceste fişe ar fi întocmite corect. Altfel, o să ne trezim că trimitem copilul să ia o pâine şi este lovit pe trotuar de o maşină condusă de un şofer care a suferit nu ştiu ce criză când se afla la volan", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Daşcău.

Potrivit acesteia, instructorii auto ar fi complici la obţinerea acestor fişe medicale de la policlinicile private de către pacienţi care, în opinia preşedintelui Colegilor Medicilor Vaslui, nici măcar nu sunt văzuţi şi consultaţi de către medicii specialişti.

Medicul Mioara Daşcău susţine că numărul celor care obţin fişa medicală este mult mai mare, în acest sens solicitând sprijinul altor medici de familie din judeţul Vaslui.

Mai multe articole despre:
Vaslui Parchet plângere Colegiul medicilor