MENIU

Vasile Petrariu, sindicalist STB: "Peste 80% dintre angajați CONTINUĂ greva". Ce spune despre posibilitatea ca și Metrorex să intre în grevă

Vasile Petrariu, lider sindical STB

Vasile Petrariu, liderul sindicatului majoritar de la STB, a anunțat în urmă cu scurt timp că 80% din salariații societății rămân în continuare în grevă și doar 18% sunt pe traseu în acest moment. Petrariu a precizat că nu are informații legate de posibilitatea ca și Metrorex să intre în grevă, începând de mâine, însă "e posibil pentru ca există acest spirit de solidaritate". "Ar fi foarte bine daca s-ar întâmpla acest lucruȚ, a spus liderul sindical. 

"Au ieșit în traseu la ora 07:00, în jur de 150 de vehicule dintr-un parc de 791, cam 18 % din cele programate să lucreze astăzi. Peste 80% din numărul de salariați care ar fi trebuit să lucreze astăzi continua conflictul spontan. Din păcate, cei care decid nu au intenționat sa vină cu vreo soluție prin care să medieze sau sa ducă la aplanarea acestui conflict. Din contră, au incitat, conflictul a escaladat și oamenii sunt hotărâți  continuie.
 
Principalele declarații:
 
- Baza materială e la pământ, nu există aprovizionare. Lucrul asta ne crează probleme cu salariații. Lucrul asta nu e normal. Directorul general nu a reușit să rezolve problema.

- O altă probelema e a forței de muncă. Nu există, apă, toatlete la capăt de linie. E greu să conduci după 8,9 ore fără să ai unde să te odihnești. Același lucru și în depouri și autobaze.

- Creștere alaramntă a bolilor profesionale. Peste 800 de conducători sunt în această sistuatie, ceea ce înseamnă 17-18% care au ac problema

- Eu am văzut un filmuleț la TV (referitor la gemul spart al unui șofer STB, care a ieșit ieri în traseu - n.r.). Îmi vine greu să cred că cel care a spart geamul la mașînă era salariat al societățîi. E exclus așa ceva. Probabil un cetățean supărat...

- Nu suntem de acord și nu încurajăm o asemenea atitudine. Nu suntem de acord cA între colegi să ne comportăm așa. Conducerea, injuriile pe care ni le-au adus, au încercat să destabilizeze. Ei cred că în felul asta rezolva conflictul.
Nu asta e soluția.

Și primarul a acuzat sindicatul că e reprezentativ și trebuie să răspundă de tot ce se întâmplă în cadrul societății, dar nu caută să vină cu soluții și să rezolve problemele. 

A încercat să îi păcălească pe salaraiati printr-o manevră. Soluția este demisia directorului STB. 

-Nu am informația, dar e posibil pentru că există acest spirit de solidaritate. Ar fi foarte bine dacă s-ar întâmplă acest lucru. 

 

Mai multe articole despre: