MENIU

Vasile Dîncu susține "că este imposibil" ca în România să nu fie politicieni influențați de Kremlin

Vasile Dîncu (Inquam Photos/Octav Ganea)

"Este imposibil ca în România să nu fie politicieni influențați de Moscova", sustine ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Oficialul spune că sunt mai puțini cei din „prima linie”, dar ei există. Mai mult, în contextul războiului din Ucraina, influența Rusiei în țara noastră a crescut în ultima perioadă.

„Politicieni de primă mărime cred că există puţini sau eu nu ştiu, dar este imposibil să nu existe şi oameni care să fie influenţaţi de Moscova. Sigur că există suspiciuni. Există o serie de politicieni care critică mereu Occidentul, care îl critică, au criticat sau critică orientarea noastră spre NATO, forme de aşa numit suveranism, dar care este mai degrabă o opţiune de simpatie faţă de Rusia. (...) Dar sfera de influenţă a Rusiei în România a crescut oarecum în ultima vreme," a afirmat DÎncu, într-o emisiune TV.

Ministrul Apărării a făcut și un comentariu legat direct de suspiciunile de spionaj rusesc sau in favoarea Rusiei de pe teritoriul României.

„Cu siguranţă că spionajul rusesc este peste tot în Europa Centrală şi de Est. Evident, au fost teritorii care, din punct de vedere ideologic, au fost controlate de ruşi la un moment dat şi aşa cum am văzut că s-au construit filialele Sputnik în Chişinău sau la Bucureşti, cum vedem asociaţii culturale care pot să funcţioneze ca mască pentru spionajul rusesc. Nu Ministerul Apărării Naţionale se ocupă în principal de acest lucru. Este o altă instituţie care monitorizează atent toate mişcările posibile. Nu am avut evenimente care să fi fost disfuncţionale şi care să creeze conflicte diplomatice mai mici sau mai mari”, a afirmat Vasile Dîncu, citat de News.ro.

 

 

Mai multe articole despre:
dincu spioni rusi ministrul apararii psd