MENIU

Vasile Dîncu, anunț despre rămânerea UDMR la guvernare: „S-a născut și a fost coordonat mereu de la Budapesta”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Vasile Dîncu a explicat, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru, poziția partidelor din coaliție și rămânerea și colaborarea cu UDMR în coaliție după declarațiile explozive ale premierului Viktor Orban de la Tușnad.  

„Sigur că UDMR-ul s-a născut și a fost coordonat mereu de la Budapesta. În momentul acesta, însă, eu cred că ei nu ne putem aaștepta să nege ...să-l nege pe Orban sau să-şi nege relația lor cu Ungaria și nici nu cred că se va întâmpla ca, în cadrul coaliției, atâta timp cât ei își fac treaba corect din perspectiva administrării treburilor țării, nu cred că se va întâmpla, chiar dacă discuții s-ar putea să fie, nu cred că se va întâmpla. (...)

Sigur că această alternativă există întotdeauna în viața politică. Problema este una de reprezentare a minorității maghiare. Până la urmă, faptul că sunt reprezentanți în Parlament este un lucru bun și sunt reprezentanți pentru că au în Parlament. A fi reprezentat la guvernare nu este obligatoriu și asta ține până la urmă de voința politică a alianțelor care se fac. În acest moment cred însă că fiind și un context foarte complicat, având în vedere că UDMR, dincolo de unele gesturi pe care unii reprezentanți le fac și care sunt uneori la adresa majorității române, nu sunt cele mai potrivite, ca să spunem așa, dincolo de asta, nu cred că este momentul ca să declanşăm o criză guvernamentală datorită  sau, mă rog, din cauza faptului că Orban a venit la Tușnad și a spus prostii”, a explicat Vasile Dîncu la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Despre acțiunea partidelor din coaliție în această perioadă de explozie a prețurilor ce ar putea preceda o criză socială, ministrul Apărării - Vasile Dîncu a anunțat că vor urma noi măsuri de protecție pentru români din partea Guvernului.

„Guvernul încearcă să facă ce se poate face ca să sprijine oamenii care nu pot să își asume anumite tipuri de cheltuieli, prin plafonări și legate de energie. Am văzut că până și în ţari cum sunt Franța, de exemplu, în ultima vreme au mărit de exemplu, salariul, procentul, salariul minim de la stat cu 3,5% ceea ce s-a întâmplat nu s-a ntâmplat, nu ştiu, de 30 şi ceva de ani.

Deci și noi vom gândi și gândim în această vară și în această toamnă toate metodele pentru a proteja populația. Suntem și o componentă social-democrat la acest guvern și până la urmă atunci când este criză și liberalii pot să gândească social-democrat, pentru că este vorba de a reuși să treci România printr-o situație foarte, foarte complicată. Deci eu cred că acestea sunt provocări mai mari, decât să ne îngrijim de ce face Orban, chiar dacă şi acela este un lucru important”, a anunțat Vasile Dîncu, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.