MENIU

Vasile Dâncu respinge avertismentul lui Zelenski legat de ATACUL lui Putin asupra României și Poloniei: „Sunt speculații”

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, respinge avertismentul președintelui Ucrainei - Volodimir Zelenski despre extinderea invaziei și în România.

Vasile Dâncu susține că afirmațiile de miercuri ale prețedintelui Zelenski despre planurile viitoare ale Rusiei de a ataca Polonia și România sunt „speculații”.

Volodimir Zelenski, a transmis în mesajul său pentru a solicita arme pentru a se apăra împotriva trupelor ruse, că, după Ucraina, Rusia va ataca alte ținte, precum Polonia, Moldova, România și statele baltice.

Vasile Dâncu consideră „speculații” declarațiile președintelui ucrainean privind următoarele ținte ale Rusiei, precizând că „nu luăm luăm în calcul chiar acest scenariu”.

„Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei.

Dacă lucrurile acestea, aceste crime vor fi dovedite, atunci este chiar apărătorul unei civilizaţii, a valorilor unei civilizaţii. Înţelegem acest lucru, nu considerăm că sunt date pentru toate aceste elemente. La nivelului posibililor, cum spunem în logică, a logicii posibilului, orice este posibil”, a declarat Vasile Dâncu, miercuri seară, la un post TV.