MENIU

Varso Tower - cea mai ÎNALTĂ clădire din UE. În ce țară a fost construită și ce dotări are

Varso Tower. Foto: emerging-europe.com

Un zgârie-nori din centrul Varșoviei a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, după ce constructorii au finalizat ridicarea unui turn înalt de 80 de metri. Acum, înălțimea clădirii depășește 310 metri. 

”Varso Tower” depășește ca înălțime ”The Shard” din Londra şi ”Commerzbank Tower” din Frankfurt. 

Construcția clădirii, care are o arhitectură unică, a fost însă încetinită de pandemie.

”La fel ca întreaga economie, industria inchirierii spaţiilor de birouri a trecut prin momente dificile anul trecut. Multe potenţiale decizii ale chiriaşilor au fost suspendate sau amânate”, a declarat managerul de proiect al clădirii, Maciej Olczyk, potrivit Reuters. Efectele pandemiei au fost mai accentuate în timpul primului val, când multe activităţi comerciale au fost suspendate, dar, între timp, au fost făcute schimbări pentru a facilita un mediu de lucru sigur, a adăugat acesta. 

Dezvoltatorul imobiliar HB Reavis a anunțat că inaugurarea clădirii va avea loc în 2022.

Clădirea va avea două ascensoare rapide din sticlă, care vor transporta vizitatorii cu o viteză de 8 metri pe secundă. De asemenea, un întreg nivel va fi destinat panoramei. Pe lângă spațiile destinate birourilor, ”Varso Tower” va avea și spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere spre centrul Varşoviei.

Printre măsurile implementate în spaţiile de birouri ca urmare a pandemiei se numără ventilaţia suplimentară şi curăţarea frecventă a sistemelor de aerisire și a spațiilor comune. De asemenea, vor fi instalate ecrane protectoare la recepţie, sisteme contactless, precum lumini şi uşi activate prin senzori de mişcare, a precizat compania.

Mai multe articole despre:
varso tower zgarie nori polonia