MENIU

Varianta Omicron a fost detectată în Țările de Jos înainte de zborurile din Africa de Sud! ANUNȚUL autorităților olandeze

Coronavirus

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 a fost detectată în Țările de Jos înainte de sosirea, în cursul săptămânii trecute, a celor două  zboruri din Africa de Sud care transportau persoane infectate cu noua variantă de virus, susțin oficialii olandezi din domeniul sănătății.

Reamintim că Institutul Național de Sănătate Publică (RIVM) a transmis că cel puțin 13 persoane din cele două zboruri din Johannesburg și Capetown sosite pe aeroportul Schiphol din Amsterdam pe data de 26 noiembrie sunt infectate cu noua variantă a COVID-19, relatează Reuters.

„Am găsit varianta coronavirusului Omicron în două probe de testare care au fost prelevate pe 19 și 23 noiembrie”, a spus RIVM. „Nu este clar încă dacă acești oameni au vizitat Africa de Sud”, mai arată sursa citată.

Descoperirea Omicron a stârnit îngrijorări în întreaga lume și asta deoarece sunt multe necunoscute legate de această nouă variantă, cele mai mari temeri fiind legate de faptul că această variantă a COVID-19 ar putea rezista vaccinărilor și ar putea prelungi, astfel, pandemia de coronavirus.

Aproximativ 61 din cei peste 600 de pasageri de pe zborurile din Africa de Sud au fost testați pozitiv pentru COVID-19 și au intrat în carantină după ce au sosit în țară, vinerea trecută.

Autoritățile olandeze încearcă, de asemenea, să contacteze și să testeze alți aproximativ 5.000 de pasageri care au călătorit din Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia sau Zimbabwe.

În Țările de Jos, măsurile mai dure pentru COVID-19 au intrat în vigoare duminică pentru a reduce ratele zilnice record de infecții de peste 20.000 și pentru a reduce presiunea asupra spitalelor.

Mai multe articole despre:
olanda varianta covid olanda omicron coronavirus