MENIU

Varianta lui Ludovic Orban pentru a evita aglomeraţia de pe DN1: ”O iei spre Câmpina, pe Valea Doftanei, şi traversezi spre Săcele"

Premierul Ludovic Orban a participat, joi, la evenimentul de semnare a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de reabilitare și modernizare a drumului Valea Doftanei – Brădet.

"Este prevăzută o investiţie care să fie o alternativă la Comarnic - Braşov, la tronsonul cel mai aglomerat din România. Acolo urmează să construim autostradă şi vom da drumul la licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi realizarea proiectului tehnic.

Drumul respectiv este o alternativă. Pe pe DN1 o iei spre Câmpina, pe Valea Doftanei, şi traversezi spre Săcele. Practic, se semnează contractul de elaborare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii care va reprezenta o alternativă de deplasare la DN1 care să facă legătura între Braşov şi Ploieşti.

Rostul acestui proiect este acela de a crea o alternativă de deplasare între Prahova şi Braşov, pentru traversarea munţilor, în special pentru aceia care nu doresc să treacă prin staţiunile de pe Valea Prahovei. Se semnează astăzi contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru realizarea acestui drum extrem de important. Finanţarea va fi asigurată de Compania Naţională pentru Investiţii. Evident, se va realiza în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov, condus de domnul preşedinte Adrian Veştea. Sigur că urmărim în continuare proiectele foarte importante pentru Braşov şi asigurăm un management care să conducă la realizarea lor cât mai rapidă. Până la sfârşitul acestui an se va finaliza tronsonul de autostradă care se află în lucru, de pe tronsonul Comarnic-Braşov.

De asemenea, într-un viitor apropiat vom scoate la licitaţie realizarea revizuirii studiului de fezabilitate şi realizarea proiectului tehnic pentru tronsonul de autostradă care face legătura între Ploieşti şi Braşov, în special, tronsonul Comarnic-Braşov - este un tronson vital care trebuie să facă legătura între Bucureşti şi Braşov şi va fi o alternativă la traversarea munţilor. Toate celelalte proiecte pe care le-am prezentat, şi anume, legătura dintre Braşov şi Sibiu, pe drum expres, îşi urmează parcursul obişnuit, de asemenea, legătura cu Moldova, cu Bacăul, pe Autostrada Braşov - Bacău, proiectul avansează în conformitate cu graficul care a fost prezentat de Ministerul Transporturilor. Sigur că nu pot să cuprind în scurta mea prezentare toate proiectele pe care le avem pentru județul Brașov, pentru municipiul Brașov, proiecte care urmează să asigure recunoașterea Brașovului pentru poziția strategică pe care o are, iar parteneriatul între Guvern, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Brașov este o garanție a realizării lor cu cea mai mare viteză, numai în beneficiul brașovenilor. Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție", a explicat Ludovic Orban, la Brașov.

Mai multe articole despre:
ludovic orban