MENIU

Varianta brazilială a Sars-Cov-2 ridică ALERTA în Germania. Primul caz suspect

Tulpina Sars-Cov-2 din Brazilia, depistată și în Germania

Autoritățile din Germania au anunțat, vineri, un prim caz suspect de infectare cu varianta braziliană a Sars-Cov-2. Este a treia tulpină nouă a virusului apărută în țară, după cea britanică și sud-africană. Potrivit specialiștilor, noile tulpini nu sunt mai mortale, dar au un grad mult mai ridicat de contagiozitate. 

Persoana testată pozitiv, care este asimptomatică, a revenit joi în Germania din Brazilia. Autoritățile sanitare așteaptă rezultatele secvențierii genomului, care vor confirma dacă este într-adevăr vorba despre noua tulpină. 

În urma apariției noilor tulpini și a creșterii numărului deceselor cauzate de Covid-19, Cancelarul Angela Merkel a cerut prudență în deciziile privind relaxarea restricțiilor. Șefa guvernului nu a exclus un eventual lockdown total, dacă situația nu va fi controlată în paralel cu vaccinarea împotriva COVID-19.

Este posibil un LOCKDOWN total în Germania, din cauza COVID-19. Merkel: ”Pandemia este o catastrofă a secolului! Morții nu sunt pur și simplu cifre - sunt oameni”

Cele trei mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia implică un risc foarte ridicat pentru întreaga Europă. Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a recomandat statelor UE să impună restricţii antiepidemice mai stricte, să intensifice testarea şi, mai ales, activitatea de secvenţiere pentru a identifica noile mutaţii, notează Agerpres. 

Bilanțul epidemiei din Germania depășește 2,1 milioane de infectări și 51.230 de decese. 

Mai multe articole despre:
tulpina coronavirus brazilia germania