MENIU

Vântul puternic a lăsat în urmă acoperișuri smulse și cabluri de electricitate prăbușite. Sfaturile IPJ pentru a ne proteja în astfel de cazuri

Vântul puternic a produs pagube însemnate în mai multe județe ale țării. În Drobeta Turnu Severin, unitățile operative IPJ au intervenit pentru îndepărtarea unor țigle desprinse de pe acoperișul unui bloc. În Argeș, un stâlp de lemn s-a rupt, iar cablurile de electricitate au căzut pe o construcție dintr-o gospodărie

Acoperişuri din Drobeta Turnu Severin afectate, în această dimineaţă, de vântul puternic. Judeţul Mehedinţi se află sub incidenţa unui Cod Galben de intensificări ale vântului.

Prima intervenție a echipajelor operative a fost pentru îndepărtarea unor țigle desprinse de pe acoperișul unui bloc, situat pe bulevardul Carol I, care prezentau un pericol pentru cetățeni.

Cea de-a doua intervenție a pompierilor militari a constat în degajarea unui autoturism, peste care a căzut o bucată de tablă, desprinsă de pe acoperișul unei case, pe strada Calomfirescu.

Până în această seară la ora 23:00 județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de intensificări ale vântului, cu viteze de 50-65 km/h și, izolat, peste 70 – 75 km/h.

Vântul puternic și-a făcut simțită prezența și în judeţul Argeş. Un stâlp de lemn s-a rupt, iar cablurile de electricitate au căzut pe o construcție dintr-o gospodărie din localitatea Sălătrucu.

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Curtea de Argeș a intervenit pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

„A fost anunțat și distribuitorul de energie electrică pentru îndepărtarea eventualelor pericole”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Cea mai mare parte a ţării se află astăzi sub cod galben. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni este anunţat cod portcaliu. Astfel, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali este emis un cor roşu. În aceste zone va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

Sfaturi transmise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

- Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

- Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

- Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

- Parcați autoturismele la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate

Mai multe articole despre:
vant pagube ipj acoperis smuls cod galben vant isu