MENIU

Vanghelie, din nou în fața instanței. Fostul primar vrea la facultate, nu în arest!

Marian Vanghelie îşi joacă toate cărţile ca să scape de arestul la domiciliu. Unul dintre motivele pentru care cere scoaterea din arestul la domiciliu este că vrea să meargă la Facultate, la cursurile de Administraţie Publică. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti vor decide, astăzi, dacă vor da curs cererii făcute de edilul suspendat al Sectorului 5, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru nouă infracțiuni de luare de mită, șapte infracțiuni de spălare de bani și trei infracțiuni de abuz în serviciu. Prejudiciul se ridică la 300 de milioane de euro.

UPDATE 11,05: Marian Vanghelie a sosit la Tribunalul București. Nu a făcut niciun fel de declarații pentru jurnaliști,  acesta aflându-se în întârziere, potrivit Realitatea TV.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, el fiind judecat în arest la domiciliu.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).

Vom reveni cu mai multe amănunte.
Mai multe articole despre:
Tribunalul Bucureşti Marian Vanghelie