MENIU

Vanda Vlasov, URMĂRITĂ PENAL: A pus două angajate de la Curtea de Arbitraj să falsifice acte

Vanda Vlasov, cercetată pentru că a pus două angajate de la Curtea de Arbitraj să falsifice acte

Vanda Vlasov este urmărită penal pentru că a pus două angajate ale Curţii de Arbitraj Internaţional să îi dea adeverinţe, care nu au fost avizate şi de conducerea instituţiei, documente care au fost folosite de Mihail Vlasov în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că Vanda Vlasov, fost prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, este urmărită penal pentru două fapte de instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar sunt urmărite penal Daniela Domnica Pop, asistent arbitral şef adjunct în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, şi Cassandra Chirilă, secretară la aceeaşi instituţie până la 12 mai, ambele fiind acuzate de săvârşirea infracţiunilor concurente de favorizare a făptuitorului şi fals intelectual.

Potrivit procurorilor, prin rechizitoriul din 7 aprilie, Mihail Vlasov a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, reţinându-se că, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, la data de 13 martie 2014, a pretins unui om de afaceri, denunţător în cauză, suma de un milion de euro, din care a primit, prin intermediar, 200.000 de euro, la 18 martie. Mihail Vlasov i-ar fi spus omului de afaceri că are influenţă asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional şi poate interveni astfel încât aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

În 12 mai, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a formulat o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie prin care arăta că toate documentele care ar fi fost comunicate către DNA din 21 martie 2014 şi până în prezent, care poartă semnătura şi viza organelor de conducere actuale ale Camerei de Comerţ şi Industrie a României, sunt emise fără a fi îndeplinite condiţiile legale de reprezentare.

Mai multe articole despre:
acte fals Curtea de arbitraj cercetată Vanda Vlasov