MENIU

Vânător prins în maşină cu arma încărcată. Incredibil ce i-a făcut unui polițist, după ce a fost amendat

Vânătorul a fost sancționat cu amendă

Un vânător surprins de Poliţie pe un drum judeţean din Alba, aflat într-o maşină cu arma ţinută în condiţii nelegale, l-a ameninţat pe poliţistul care l-a amendat şi a depus plângere penală pe numele acestuia.

Florin A. a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 2.001 lei şi şi i-a fost anulat dreptul de port şi folosire a armelor. 

În 26 mai 2019, bărbatul a fost identificat pe DJ 107 I, în locul denumit “Tarcăuˮ, într-o autoutilitară, având asupra sa arma de vânătoare, fără ca aceasta să fie ţinută în husă, fără să aibă ataşat dispozitivul de blocare a trăgaciului şi având montat un încărcător cu 4 cartuşe. 

Vânătorul a formulat plângere contrvenţională, dar a pierdut procesul atât la Judecătoria Aiud, cât şi la Tribunalul Alba. Ultima instanţă a propnunţat hotărârea definitivă în 28 aprilie 2021. Bărbatul a formulat şi plângere penală împotriva agentului de poliţie care a aplicat amenda, dar faţă de acesta s-a dispus emiterea unei ordonanţe de clasare, menţinută, ulterior, şi de instanţa de judecată.

Mai multe articole despre:
vanatoare arma vanatoare amenda vanator