MENIU

Valul de scumpiri se resimte și la produsele de panificație: Covrigul va ajunge 2 lei - Tradiționalul covrig la un leu a devenit istorie

Covrigii se scumpesc

Valul de scumpiri se resimte și la... raftul cu covrigi. În mai puțin de un an, gustarea preferată a românilor s-a scumpit cu 50 la sută. Potrivit specialiștilor, covrigul simplu va ajunge să coste 2 lei în perioada următoare. 

Scumpirile nu iartă nici produsele de patiserie. Tradiționalul covrig la un leu nu mai există de ceva vreme. Din cauza prețurilor mai mari la energie, cei care dețin afaceri în domeniul panificației au fost nevoiți să ia măsuri.

„S-au scumpt foarte mult, veniturile sunt așa cum sunt pentru că așa vrea conducerea țării. Suntem datori să suferim și suferim”, a spus un client.

Din cauza scumpirilor, oamenii nu mai stau la cozi, ca odinioară, iar alimentele stau mai mult în raft, lucru care poate duce la alterare. Oamenii se plâng că uneori produsele nu sunt atât de proaspete.

„Depinde de produs, depind ce vrei dar nu mereu merită. De multe ori găsești la cele cu brânză, brânză amară”, a mai spus acesta.

Specialiştii se aşteaptă ca preţul tuturor produselor de panificaţie, de la covrig şi pâine, la merdenele şi cozonaci să crească și mai mult în următoarea perioadă. 

Mai multe articole despre:
scumpiri pret covrigi panificatie