MENIU

Valeriu Gheorghiță explică DE CE s-a infectat Alexandru Arșinel cu Sars-Cov-2, deși s-a vaccinat

Detalii despre nivelul de anticorpi dezvoltat după vaccinare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit, marți, despre cazul actorului Alexandru Arșinel, care s-a infectat cu noul coronavirus la două luni după ce s-a vaccinat. Medicul a explicat că unele persoane din grupa celor vulnerabile nu dezvoltă un nivel suficient de anticorpi. 

”Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta”, a spus Gheorghiță, care a precizat însă că vaccinul protejează împotriva unei forme grave a bolii. ”Chiar și în acele cazuri, (persoane infectate după administrarea serului - n. red.), vaccinarea protejează împotriva unei forme grave, a complicațiilor și a riscului de deces”, a mai explicat medicul militar.

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, se află în spital, după ce au fost diagnosticați cu Sars-Cov-2, la două luni după ce s-au imunizat cu vaccinul Pfizer. Actorul are 81 de ani. Din primele informații, cei doi sunt internați la ”Matei Balș”, cu forme ușoare ale Covid-19. 

”Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”, a mai subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește și: ”Valeriu Gheorghiță, anunț IMPORTANT despre campania de vaccinare anti-COVID. Care sunt NOUTĂȚILE”