MENIU

Valeriu Gheorghiță, despre publicarea datelor legate de vaccinare: Deși nu conține informații clasificate, datele trebuiau explicate publicului

Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a făcut, în această seară, câteva precizări importante legate de scandalul datelor publicate pe 4 martie de Ministerul Sănătății privind numărul de teste făcute în fiecare județ în parte. Potrivit lui Gheorghiță, baza de date publicată de către MS, deși nu este un document secret, ar fi trebuit însă să existe o verificare a informațiilor făcute publice.

Totuși, Gheorghiță spune că au apărut adresele exacte ale unor baze militare, chiar dacă acestea sunt publice și nu clasificate.
 
Principala problemă, în opinia coordonatorului campaniei de vaccinare, e că s-au publicat date care nu au fost verificate și fiindcă acele date nu au fost explicate publicului generând un val de articole în presă și de neîncredere față de modul cum se desfășoară campania de vaccinare, relatează HotNews.ro.
 
Vă reamintim că publicarea de către Ministerul Sănătății (MS), în premieră, a datelor privind numărul de teste pe județe continuă să se afle în atenția publică, stârnind controverse chiar în rândul autorităților statului. Cifrele au confirmat suspiciunea că zonele care apar ca fiind VERZI sunt, de fapt, cele în care se fac cele mai puține teste privind infectarea cu coronavirus.