MENIU

Valeriu Gheorghiță: Centre de vaccinare drive-thru ar putea fi deschise în toată țara

Centru vaccinare antiCovid de tip drive-thru Piața Constituției / Foto: Inquam, Octav Ganea

Centrele de vaccinare de tip drive-thru ar putea fi deschise în toată țara. O spune chiar medicul militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid. Gheorghiță a făcut această declarație în urmă cu scurt timp, la centrul de vaccinare din Piața Constituției, deschis în această dimineață, la ora 8:00, și care a fost asaltat de bucureștenii dornici să se imunizeze doar cu buletinul, fără o programare prealabilă în platforma de vaccinare. Vaccinarea se face cu serul de la Pfizer.

În București se doresc mai multe astfel de centre, dar au existat solicitări și în țară. Centrele de tip drive-thru permit cu ușurință celor care se deplasează sau care au un program mai complex să se vaccineze", a afirmat șeful CNCAV.

Gheorghiță a reaminti că astfel de centre au fost prevăzute inițial abia pentru Etapa a 3 a campaniei de vaccinare din România.

Rolul lor este foarte important, spune medicul. "În sectoarele 3 și 6 se dorește (deschiderea unor centred e tip drive-thru - n.r.), de asemenea probabil că și în alte județe. La fel si în tara, în Galti, Constanța, Suceava (...)", a arătat Valeriu Gheorghiță.

El a subliniat că plaforma națională de avccinare rămâne, de asemenea, un instrument prin care cât mai multe persoane se pot vaccina, precizând însă că autoritățile iau în calcul obțiunea ca doritorii să se poată prezenta direct pentru as e imuniza, așa cum s-a întâmplat în cazul centrelor drive-thru din Deva, Cluj sau Arad.

 Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. După două zile, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad.