MENIU

Valeriu Gheorghiță avertizează: ,,Există o ușoară tendință de a înregistra, în perioada următoare, o creștere a numărului de cazuri” - VIDEO

Valeriu Gheorghiță, anunț important. Sursa foto: Facebook

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a făcut noi precizări, marți, privind evoluția epidemiologică în România, context în care a explicat că există o tendință de a înregistra o creştere a numărului de infectări.

Valeriu Gheorghiţă a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că există o ușoară tendință de a înregistra în perioada următoare o creștere a numărului de cazuri.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că, în România, media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 a fost mai mare decât cea anterioară – 56,6 față de 40,7.

„Estimările pentru rata bazală de reproducere a cazului ne arată că, în momentul de față, acest coeficient r0 este în jurul valorii de 1, chiar 1,1. Există o ușoară tendință de a înregistra, în perioada următoare, o creștere a numărului de cazuri, ceea ce, desigur, este un lucru care este foarte important și supravegherea epidemiologică rămâne determinantă pentru perioada următoare”, a declarat președintele CNCAV.

Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în țara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 40,7 cazuri, potrivit medicului militar.

Oficialul a vorbit și despre evoluția epidemiologică la nivel European, unde se constată o creștere a ratei de notificare a cazurilor la interval de 14 zile cu 64,3%, pentru perioada 11-17 iulie.

„Această tendință de creștere este observată în 20 de țări europene. Marea majoritate a cazurilor raportate în această perioadă sunt la persoane tinere, la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, creșterea fiind limitată la persoanele peste 65 de ani care, într-un procent semnificativ, sunt deja vaccinate”, a mai explicat Valeriu Gheorghiţă.