MENIU

Vâlcov, Iordache şi fetele cocoţate peste noapte la vârful puterii

Vâlcov, Iordache şi fetele cocoţate peste noapte la vârful puterii

Recentele numiri făcute la vârful conducerii ANAF şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului par desprinse dintr-o telenovelă locală cu patru personaje: Cotel - Iordache, Triculescu - Vâlcov. Andrei Iordache, om de casă al lui Vâlcov, a fost arestat în 2013 pentru că ar fi ajutat la măsluirea unor probe de sânge. Iordache este prieten apropiat al Adrianei Cotel, şefa de la Medicamente şi prietena prietenei lui Vâlcov, Mihaela Triculescu.

Numirea unei economiste anonime la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a stârnit o furtună mediatică în România. Pe 3 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a semnat un ordin vizând înlocuirea lui Ionuţ Mişa de la preşedinţia ANAF cu Mihaela Triculescu, o tânără de 42 de ani din Craiova nominalizată pentru funcţie de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Numele noului preşedinte ANAF i-a luat prin surprindere chiar şi pe liderii PSD Dolj, care spun că n-au auzit de Triculescu şi că impunerea acesteia la vârfului Antifraudei n-are legătură cu filiala condusă de Lia Olguţa Vasilescu. De altfel, fostul ministru al Muncii a postat pe Facebook un mesaj prin care a ţinut să se delimiteze de „afacere“: „Nu o cunosc pe doamna de la ANAF şi nu am propus-o pe vreo funcţie“.

Mai mult pe adevarul.ro

Mai multe articole despre:
guvern numiri Viorica Dăncilă