MENIU

Val de sancțiuni după protestul AUR: Încă 42 de sancțiuni contravenționale aplicate de Jandarmerie

Val de sancțiuni după protestul AUR

Jandarmii au aplicat noi sancțiuni după protestul AUR. După cele mai recente verificări, s-au dat alte 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.800 lei.

„În legătură cu adunările publice din zona Palatului Parlamentului, din data de 10.05.2023, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

În completarea informațiilor din zilele anterioare, menționăm faptul că au mai fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.800 lei astfel:
- 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare;
- 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.800 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Total constatări: 
1 act de sesizare a organelor de urmărire penală privind săvârșirea faptei de tulburare a ordinii publice.*

87 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.500 lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Mai multe articole despre:
proteste aur sanctiuni