MENIU

Val de proteste înainte de sărbători. Sărăcia îi scoate pe români în stradă

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Sărăcia îi scoate pe oameni în stradă. Vor fi proteste înainte de sărbători. Sindicaliştii de la Şantierul Naval Mangalia ies în stradă mâine, nemulțumiți de restructurarea posturilor. Manifestația va avea loc la Ministerul Economiei, însă nu sunt singurii care ies în stradă: și profesorii și sindicaliștii din poliție si penitenciare amenință cu proteste.

Sindicaliştii de la Şantierul Naval Mangalia protestează, luni, la sediul Ministerului Economiei, fiind nemulţumiţi, printre altele, de noile restructurări anunţate. Ei au precizat că şantierul mai are 1.500 de salariaţi, mai puţini decît erau la preluarea pachetului de acţiuni de către compania olandeză Damen.

Sindicatul Liber Navalistul a transmis, printr-un comunicat de presă, că împreună cu FSLR organizează, luni, o acţiune de protest la sediul Ministerului Economiei, între orele 11.30 – 13.30. 

Sursa citată menţionează că în data de 12 decembrie este convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Damen Shipyards Mangalia (DSMa) pentru a supune aprobării „reorganizarea forţei de muncă a Societăţii, prin restructurarea posturilor din cadrul Societăţii.” 

Sindicaliştii au anunţat că protesteasă pentru că deşi la începutul acestui an a fost concediat colectiv un număr semnificativ de salariaţi în continuare se intenţionează restructurarea forţei de muncă şi restructurarea posturilor, dar şi pentru că de peste 2 ani se confruntă cu această stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţii statului român sunt nefavorabile salariaţilor. 

Ei au precizat că mai protestează pentru că deşi numărul actual de salariaţi ai societăţii DSMa este în continuă scădere ajungând la cel mai mic nivel de când există şantierul din Mangalia, nu se iau măsuri de creştere a numărului de salariaţi. 

Mai multe articole despre:
proteste saracie