MENIU

VAL de accidente pe munte. 130 de intervenții ale salvamontiștilor într-o singură zi!

Accidente grave pe munte

Weekend de foc pentru salvamontiști. După zeci de intervenții pe timpul zilei, operațiunile de salvare au continuat și noaptea. Doi alpiniști au căzut în timp ce erau la cătățare în Munții Făgăraș și au suferit răni serioase, transmite Realitatea TV.

Salvamontiștii au avut doar ieri 130 de intervenții. În total, în vacanța care se încheie azi au fost 700 de operațiuni de salvare la nivel național. Vorbim de un record al ultimilor ani, după cum a dezvăluit la Realitatea TV șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Un turist accidentat în apropierea cabanei Suru din munții Făgăraș a decedat. Bărbatul de 35 de ani din Sibiu venise la munte cu un grup de prieteni.

A alunecat pe zăpadă și și-a fracturat un picior. Până să ajungă la el salvamotiștii acesta a intrat în stop-cardio respirator și nu a mai putut fi salvat.

Doi alpiniști au căzut în timp ce erau la cătățare în Munții Făgăraș și au suferit răni serioase. Oamenii făceau parte dintr-un grup care a urcat pe Valea Sâmbetei. Cei doi au fost duși inițial la o cabană Salvamont, apoi au fost coborâți până în stațiunea Sâmbăta. De acolo, răniții au fost urcați în ambulanțe și duși la spitalul din Făgăraș.

Și pe pârtia din Bușteni au fost opt accidente grave. La Sinaia, o adolescentă de 16 ani a fost luată cu elicopterul de pe Pârtia Nouă. S-a lovit puternic la coloană, iar primii care au ajuns la ea au fost salvamontiștii.

După ce au imobilizat-o, salvatorii au coborât cu ea la baza de la cota 1.400, unde au stabilizat-o. Fata a ajuns la spital, în București.

Mai multe articole despre:
accidente pe munte