MENIU

Vaccinul Moderna pentru copii și adolescenți, eficiență maximă - datele studiilor clinice. Ce reacții adverse au fost raportate

Noi date despre vaccinul Moderna pentru copii și adolescenți

Compania americană Moderna a anunțat că va depune, în iunie, cererea de autorizare a vaccinului dezvoltat pentru copiii și adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani, după ce studiile clinice au arătat că este ”extrem de eficient”. 

”Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea Covid-19 la adolescenţi. Vom prezenta aceste rezultate FDA şi autorităţilor de reglementare din lume la începutul lui iunie şi vom cere o autorizaţie”, a declarat CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel

La studiu au participat 3.700 de copiii și adolescenți din SUA. Două treimi dintre aceștia au primit vaccinul, iar o treime, un placebo. 

”După vaccinarea cu două doze, niciun caz de Covid-19 nu s-a înregistrat în grupul vaccinat, în timp ce în cel vaccinat cu un placebo s-au înregistrat patru cazuri, rezultând o eficienţă a vaccinului de 100% la 14 zile de la a doua doză”, a precizat compania.

După vaccinarea cu o doză s-a înregistrat o eficienţă de 93%.

”Vaccinul a fost în general bine tolerat, iar până acum nu s-a înregistrat vreo îngrijorare cu privire la siguranţa sa”, a mai preciat Moderna.

Efectele secundare înregistrate la adolescenţi sunt aceleaşi ca cele raportate de adulţi, respectiv durere la locul injectării, oboseală şi frisoane, potrivit hotnews.