MENIU

Vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca poate oferi o protecție de mai lungă durată decât alte seruri

Vaccinul de la AstraZeneca poate oferi o protecție de mai lungă durată / Foto: Profi Media

Vaccinul AstraZeneca poate oferi o imunitate de durată mai lungă decât alte vaccinuri, au spus oamenii de știință observând că serul a ajutat Marea Britanie să evite ultimul val de Covid cu care se confruntă restul Europei, scrie The Telegraph.

Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, a declarat că decizia de a administra vaccinul Oxford persoanelor în vârstă din Marea Britanie ar putea fi unul dintre motivele pentru care Marea Britanie nu a înregistrat „atât de multe spitalizări în comparație cu Europa”, în ciuda unui număr mare de cazuri, scrie ziare.com.

The Telegraph scrie că AstraZeneca se pregătește să dea publicității date care arată că vaccinul său oferă imunitate pe termen lung celulelor T pentru persoanele în vârstă, chiar și după ce anticorpii scad.

Soriot a spus că imunitatea oferită de celulele T ar putea fi „mai durabilă”. Mai multe țări – inclusiv Franța, Germania, Spania și Belgia – au restricționat vaccinul AstraZeneca la persoanele sub 65 de ani în primele etape ale lansării lor, susținând că nu există suficiente date pentru a demonstra că a funcționat pentru persoanele în vârstă.